Бразилец внесе кокаин за близо 560 000 лв. у нас

136

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на бразилски гражданин за контрабанда на над 2 кг. кокаин. Деянието било установено при извършена митническа проверка

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу 45-годишния бразилски гражданин А. К.

На обвиняемия е повдигнато обвинение за това, че на 07.02.2022 г. в гр. София, на терминал – 2, летище София, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната 2 103 гр. кокаин на обща стойност 557 295.00 лв. – престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

Деянието било установено при извършена митническа проверка. Наркотикът бил открит в чекиран платнен черен куфар на името на обвиняемия и бил опакован в два броя черни пликове, прикрепени за куфара под подплатата му. А. К. пътувал от гр. Сао Пауло – Република Бразилия, с транзит през гр. Доха – емирство Катар, до гр. София с полет на Катарските авиолинии.

Разследването по делото е водено от разследващ митнически инспектор към ТД „Митница-София“ под ръководството и надзора на СГП.

В хода на досъдебното производство са извършени оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства и са изготвени веществени доказателствени средства, разпитани са свидетели, назначени и изготвени са физикохимична и други експертизи, извършени са и други действия по събиране и проверка на доказателства.
Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.