Путин: Ако Русия имаше възможност за мирно решаване на конфликта, щеше да се възползва

blank
Кадър: vBox7

Това каза президентът на Русия Владимир Путин, на среща с баща на загинал в Донбас командир на батальона „Спарта“. Той заяви още, че резултатът ще бъде постигнат, защото всичко върви по план

„Русия щеше да се възползва от шанса да разреши ситуацията в Украйна с мирни средства, ако беше останала дори и една възможност за това“, каза руският президент Владимир Путин на среща с Артьом Жога, баща на загинал в Донбас командир на батальона „Спарта“ Владимир Жога, предаде Нова телевизия, позовавайки се на ТАСС.

„Всички планове се изпълняват. Резултатът ще бъде постигнат, няма никакви съмнения в това“, заяви още Путин.

Артьом Жога каза, че в продължение на осем години синът му е давал всичко от себе си за каузата. Военнослужещият от Донецката народна република (ДНР) увери, че войските ще продължат да полагат максимални усилия, за да „доведат делото докрай“. „Ние обезателно ще победим, ще направим всичко, което се изисква от нас“, обеща Жога и благодари на Путин за подкрепата.

Владимир Жога загина на 5 март по време на операция за евакуиране от Волноваха на цивилни, предимно на жени и деца. На следващия ден той посмъртно бе удостоен със званието „Герой на Русия“ и със званието „Герой на ДНР“. Батальонът „Спарта“ беше създаден през 2014 г. и участва в боевете за Славянск и летището в Донецк. След смъртта на Владимир Жога батальонът беше оглавен от неговия баща.

По публикацията работи: Пламена Сутева