Зеленски награди най-доброто куче сапьор (ВИДЕО)

blank
Снимка: Twitter/Glasnost Gone

Патрон от породата Джак Ръсел териер се прочу и стана любимец на Украйна. Твърди се, че кучето е открило около 150 боеприпаса. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски награди за неговата преданост най-известното куче в страната – Патрон, четириног сапьор, обучен да търси експлозиви, предаде DarikNews, цитирайки Си Ен Ен.

Патрон от породата Джак Ръсел териер се прочу и стана любимец на нацията след руската инвазия в Украйна. Известен го направи работата му с екипи за обезвреждане на бомби в северния град Чернигов. Говори се, че четириногият сапьор е открил около 150 боеприпаса като член на екип, работещ за Държавната служба за извънредни ситуации.

Президентът Зеленски връчи на Патрон и стопанина му Михайло Илиев държавната награда „За всеотдайна служба“ по време на среща с канадския премиер Джъстин Трюдо. Екипът за разминиране на Чернигов е използвал канадска технология в работата си.

На церемонията в неделя Трюдо изглежда потърси лакомства в джобовете си, но без успех.

Патрон, както и при предишни свои медийни изяви, не изглеждаше впечатлен от вниманието, което предизвиква с работата си.

По публикацията работи: Пламена Сутева