Идват летни жеги

135

В понеделник времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от източната четвърт. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните – между 20° и 25°. През следващите дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Във вторник на места, главно в Западна и Северна България ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски. В сряда изолирани краткотрайни валежи ще има в планинските райони. Вятърът ще остане с източна компонента, слаб, във вторник временно ще се усилва до умерен.

В четвъртък и петък ще е предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишават и максималните в низините през втория ден ще са около, в отделни райони и над 30°.

В събота все още времето в по-голямата част от страната ще е слънчево, но по-късно през деня със слаб северозападен вятър ще започне да прониква хладен въздух и се повишава вероятността за краткотрайни валежи и гръмотевици след обяд и през нощта в западната половина от страната.