Рязка промяна във времето. Вижте какви температури идват

1468

През следващите два дни валежи са малко вероятни. В неделя ще има значителна предимно висока облачност, която в понеделник ще намалява до предимно слънчево. Нощем ще бъде тихо, през деня вятърът ще е от източната четвърт, предимно слаб, в Източна България в неделя временно до умерен.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 4° и 9°, максималните от 16°-17° в източните райони до 24°-26° в северозападните; в понеделник, с отслабването на източния пренос, и в източните райони ще са около и над 20°. Във вторник вероятността за краткотрайни валежи и гръмотевици се повишава, но явленията ще са с локален характер, главно в северозападната половина от страната. От североизток температурите слабо ще се понижат.

В сряда около и след обяд главно над планините ще бъде с купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Температурите ще се повишат и в петък на места в низините дневните ще достигнат и надхвърлят 30°.