Да се готвим: Какво очаква много българи след 1 юни

1352

Днес председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обясни, че топлата вода за софиянци е осигурена до 31-ви май включително, но от 1-ви юни този въпрос „става отворен“.

,,Създаден е кризисен план, който следи наличностите, изслушахме и ръководството на „Топлофикация“. Имаме уверението, че за месец май ще има доставки на необходимите количества, но от 1-ви юни въпросът става отворен, тъй като тогава очакваме самата държава да изпълни обещанията си и да нямаме проблеми с доставките“, обясни Георгиев, предаде btv.

По темата със свалянето на украинското знаме от сградата на Столична община от депутати от „Възраждане“ председателят на СОС определи случката като „трагикомедия“.

Това е една трагикомедия – трима депутати и една вишка. Охраната е опитала да си свърши работата, но му било обяснено, че са депутати и имат имунитет. Очевидно търсейки популярност, са подготвяли тази провокация. Смятам, че трябва да има едно базисно уважение и нормалност в политиката, коментира Георгиев.

На въпрос за съдбата на Паметника на съветската армия в столицата Георгиев посочи, че държавата е тази, която трябва да заеме позиция по темата.