Украйна порази руска фрегата в Черно море

Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че Русия е загубила още един кораб или катер. На борда на руска фрегата, която се намира близо до Змийския остров е имало взрив. Съобщението за взрива се е появило в социалните мрежи

„Актуализирана информация за следващия горящ руски военен кораб. Взривът с последвалия пожар стана на борда на руската фрегата от проект 11356R тип „Буревестник“, която се намира в близост до остров Змия. Както стана известно на „Дума“, вражеска авиация сега кръжи над този район на Черно море, на помощ на кораба се притекоха спасителни кораби от временно окупирания Крим. Каква е причината за извънредното положение сред окупаторите; коя от трите фрегати от този тип от руския Черноморски флот е повредена. Все още не е ясно дали той най-накрая ще последва крайцера „Москва“. Обърнете внимание, че снощи в социалните мрежи се появи информация за експлозията на кораба. Днес получихме потвърждение.
#Stop RussianAggression #PutinWarCriminal #StopWarInUkraine #StopRussia #StopPutin #StandWithUkraine #UkraineWillWin #NaziRussia #CancelRussia“, това пише в поста на Думская.

Причините за взрива и степента на поражение са неизвестни засега. Отправили са се спасителни кораби към фрегатата.