Стефан Янев: Днес заедно поставяме едно ново начало (ВИДЕО)

152

„Днес е перфектен ден за партийно строителство“, заяви бившият министър на отбраната Стефан Янев, който днес събра Инициативния комитет на новата си партия „Български възход”

„Днес беше събранието на Инициативния комитет по учредяването на партия „Български възход““, заяви Янев.

По думите на Янев в момента има пропаст между партиите и обществото. Той бе категоричен, че очаква предсрочни избори, вероятно до есента.

„Позволете ми да ви поздравя с добре дошли и да ви благодаря за това, че сте днес тук. За да направим заедно първите стъпки към изграждането на една нова, смислена и полезна за обществото формация, която съм уверен, че ще има положителна роля и важно място в политическия живот на страната. Надявам се, след време, да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение и срам да казваме – и аз бях там, и аз бях част от този процес“, заяви Янев.

„Защото днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало и за българската политика. Демонстрация как всяка политическа партия трябва да работи. Това ще бъде политическа формация, която ще бъде Близо до хората, ще работи за хората и ще има близък контакт с гражданското общество“, допълни той.

На брифинг след събранието Янев категорично отрече партията му да е свързана с президента Радев. „Не мисля, че той иска да влияе на партийния живот у нас“, заяви Янев, подчертавайки, че „Български възход“ е абсолютно автономен субект.