Полицията на Украйна: За денонощие Русия удари 24 населени места в Луганск (СНИМКА)

229

Украинската полиция съобщи, че в Луганска област, за ден руските войски са обстреляли 24 населени места, като има и пострадали цивилни

В резултат на обстрела биват ранени и цивилни. Има и загинали. Това съобщава полицията.

По информация от Фейсбук страницата на украинската полиция градовете Северодонецк, Лисичанск, Рубежне, Попасна, Хорске, Золоте, Новодружеск, селата Орихове, Воеводовка, Тошковске и Комишуваха са били подложени на масиран обстрел.

Пострадали са 19 инфраструктурни съоръжения. 4 жилищни сгради в Северодонецк, 13 частни къщи в Лисичанск, Попасна, Горски, Комишувас, комунални сгради в Новодружеск.

Два града са снабдени с електричество в някои квартали. Общо 26 населени места остават напълно без ток и 12 частично. Само 6 населени места са газоснабдени, 3 от тях – частично.

В почти целия регион няма централизирано водоснабдяване поради прекъсване на електрозахранването и разрушаване на помпени станции, само един град е частично водоснабден. Водоснабдяването е ограничено в Северодонецк, липсва в Рубежне, Попасна, Лисичанск, Новодружеск, Привиля, населени места, обслужвани от Попасна Водоканал.

Въпреки липсата на режим на „тишина“, 24 души от Лисичанск и 5 от Северодонецк са били евакуирани от държавните власти заедно с доброволци и други неправителствени организации и полицията.

Снимка: Facebook/Національна поліція України