Тези храни могат да ви помогнат да изградите по-бързо мускулна маса

158

Спортът със сигурност е ключът към успеха, имайки за цел постигането на по-добра форма за лятото. Но има и няколко храни, които бихте могли да добавите към диетата си, за да си помогнете с изграждането на мускулна маса

Спортът със сигурност може да промени формата на тялото ви, но храненето е основният му съюзник. Тези, които искат да натрупат мускулна маса, трябва да заложат на пилешкото и говеждото месо, тъй като те са богати на протеини и са чудесни за натрупване на впечатляваща мускулна мас, пише DarikNews, позовавайки се на сръбския „Политика“.

Пилешко

За да изградите мускулна маса, яжте храни, които съдържат протеини без излишни мазнини. Пилешкото месо е точно такова.

Говеждо месо

Говеждото месо е с високо съдържание на протеини, но тъй като то може да съдържа много мазнини, е препоръчително да избирате немазни парчета.

Тофу

100 грама тофу съдържа 8 грама протеини и само 75 калории и засища за дълго време.

Ориз

Твърди се, че в тренировъчен ден трябва да изяждате една средна чиния варен ориз заради невероятната му роля в изграждането на мускулна маса.

Яйца

Яйцата са задължителна част от храненето на тези, които искат да изградят мускулна маса. Яйцата съдържат 13 грама протеини и имат най-висока биологична стойност в сравнение с други храни.

Риба тон

Рибата тон е ненадминат източник на протеини.

Авокадо

Считано за отличен източник на здравословни мазнини поради високото си съдържание на калории, авокадото е чудесно допълнение към салатите. То е богато на фибри, витамини и минерали. От него могат да се приготвят вкусни пастети за сандвичи.

Фъстъчено масло

Две супени лъжици фъстъчено масло съдържат повече от 8 грама протеини, почти 2 грама фибри, 208 милиграма калий, повече от половин грам желязо, 24 микромилиграма фолиева киселина, 188 калории и 3 грама захар. Маслото е богато на антиоксиданти и с високо съдържание на мононенаситени мазнини, които намаляват риска от сърдечносъдови заболявания.

Бадеми

Всеки, който иска да изгради мускулна маса, трябва да яде бадеми. 100 грама бадеми съдържат 21,2 грама протеини и 11,8 грама фибри.

По публикацията работи: Пламена Сутева