Румен Радев проведе демонстрационен полет на изтребител в Испания (СНИМКА)

565

Държавният глава на България Румен Радев проведе демонстрационен полет на изтребител Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските Военновъздушни сили

„В Европа бушува война. Мисията на професионалните военни е да съхраняват мира с цената на живота си и да не допускат войната да се разраства“. Това заяви държавният глава пред журналисти след като проведе демонстрационен полет на изтребител Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските Военновъздушни сили. Българският президент и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили посети Логистичния център за въоръжение и проучване край Мадрид и Оперативния център на Южното командване на НАТО. Това съобщиха от Прессекретариата.

Румен Радев подчерта, че военните отдават своя професионализъм в служба на мира и сигурността, с трезвата преценка за опустошителния потенциал на войната, която, по думите му, политици и демагози често не притежават или пренебрегват в името на партийни и користни цели. „Много от тези политици никога не са рискували живота си, но с охота излагат на риск живота на другите“, отбеляза държавният глава.

Снимка: Прессекретариат

Президентът изрази признателността си на испанските авиатори и техници, които заедно със своите български събратя, са гарантирали сигурността на небето на България.

Държаният глава отличи с почетен знак на президента 14-о авиокрило от състава на испанските Военновъздушни сили за приноса им в усилване на охраната на въздушното пространство на Република България и източния фланг на НАТО и за отличното им взаимодействие с българските Военновъздушни сили.