Нинова обяви: Напускаме коалицията, ако МС реши да се изнасят оръжия за Украйна (ВИДЕО)

717

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова се срещна с производители на зеленчуковата борса в село Първенец. Освен ситуацията около производителите, тя коментира и тази за газа и военната помощ за Украйна

„За нас българското производство на храни е изключително важно. Особено плодове, зеленчуци, мляко и месо. От години отстояваме политика в защита на българското и родно производство. Сега с оглед на кризите, които се натрупаха, с ръста на цените, това става изключително важно, защото трябва да мислим в перспектива занапред“, заяви Нинова.

„Ако сме държавници трябва от сега да заложим политика. Миналата година подкрепата за производство на плодове и зеленчуци беше 29 милиона. Тази година до този момент е 53, като предлагаме в актуализацията на бюджета да се включат допълнителни 100 милиона“, каза тя.

„МС реши ли да се изнасят оръжия за Украйна – БСП ще напусне коалицията“. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в село Първенец, където се срещна с производители на зеленчуковата борса.