Времето през почивните дни ще е много динамично

145

Изключително динамично време ни чака през очертаващите се три почивни дни. През съботния ден то ще бъде нестабилно, с променлива облачност над почти цялата страна. В неделя се очаква по-слънчево време, като облачността ще е минимална. В понеделник отново трябва да се приготвим за облачно и ветровито време

През почивните дни около 1 май времето ще остане нестабилно. В събота облачността почти през цялата светла част на деня ще е променлива с възможни превалявания в Западна и Централна България. Условия за изолирани гръмотевични бури ще има в югозападните райони. Вятър – по-осезаем около крайбрежието. Дневни температури – между 16 и 21 градуса. Това предаде Нова телевизия.

В неделя, първият ден на месец май, слънцето над страната ще е на повече места, най-вече на Североизток. Облачността ще е минимална с временни следобедни увеличения с възможен краткотраен пролетен валеж, най-вече в крайния Югозапад. Дневните температури с леки колебания ще са почти без промяна.

В понеделник ще е преобладаващо облачно и ветровито, но ще превали чак вечерта и във вторник. И през двата дни термометрите ще се колебаят между 15 и 20 градуса. От сряда до неделя ще е чувствително по-топло с температури на места около и над 25 градуса. Ще има предпоставки за краткотрайни следобедни валежи, тук-там с гръмотевици и риск от градушка.

По публикацията работи: Пламена Сутева