Костадин Костадинов: Единствено България не желае да плаща в рубли (ВИДЕО)

493

Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадинов по отношение на спирането на руския газ за България на извънреден брифинг във Варна. Темата на пресконференцията е „Разпадът на държавността“. Председателят на „Възраждане“ нарече управлението на България „некадърно, некомпетентно и импотентно“

На пресконференцията  участват: д-р Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“ и на ПГ на „Възраждане“ в 47-то Народно събрание, Цончо Ганев – зам. председател на „Възраждане“ и зам.-председател на 47-то Народно събрание, Николай Костадинов – общински съветник от групата на „Възраждане“ в Общински съвет Варна и Светослав Тодоров – областен координатор на „Възраждане“ – Варна.

Според Костадинов България е единствената държава в ЕС, която отказва да плаща в рубли, като дори и Полша днес се е съгласила да спази изискванията на Русия.

По негово мнение България е „опитен полигон“ между САЩ и Русия.

Според лидера на „Възраждане“ в момента наблюдаваме тотален разпад на държавността. Тя е фалирала икономически, идейно, морално, административно, управленски и държавнически.

Той определи това като „абсолютен исторически прецедент“, който не се е случвал никога досега в световната история.

Затова призовава това „некадърно, некомпетентно и импотентно“ правителство да подаде своята оставка.

Според Цончо Ганев – зам. председател на „Възраждане“, сегашното правителство не се справя в нито един аспект. „Нямаме реално действащо правителство, затова се нуждаем от избори“, заяви той.

Костадинов подхвана и темата за изпращането на военна помощ за Украйна. „Оръжия за Украйна, България изнася в огромни количества, чрез посредници“, заяви той.

Затова председателят на „Възраждане“ каза, че ако БСП действително има желанието да удовлетвори исканията на своите избиратели, трябва да се оттегли от управлението.