Борисов разкритикува правителството: На тях все ГЕРБ са им виновни (ВИДЕО)

104

Бойко Борисов посети обхода на пътя Бургас за Слънчев бряг. Строежът на новото трасе беше започнал по време на управлението на ГЕРБ. Борисов обвинява управлението в отлагане на работата по обхода

„Трябваше да се облекчи целия трафик на входа на Бургас. Това, което искаха бургазлии“, обяснява Борисов, допълвайки, че от една година няма никаква промяна.

Придружен от кмета на Бургас Димитър Николов, Борисов огледа спряното строителство на обхода и заяви, че летните тапи ще бъдат ад за шофьорите и туристите, пътуващи за Слънчев бряг, Несебър, Обзор, Поморие към Варна. „Да знаят, че няколко часа ще стоят тук“, предупреди Борисов.

„Тапите се образуват преди да е започнал сезонът. Защо? Защото този мост трябваше, както идва лентовият път, да се завърти надолу. Трябваше да се облекчи целия трафик на входа на Бургас. Това, което искаха бургазлии. Трябваше да е готово на 17 май. Една година „Промяна“. Ние го оставихме финансирано на 100%”, отбеляза Борисов.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обясни, че тръжната процедура е била прозрачна и това е бил последният участък от Бургас до Слънчев бряг, който няма две ленти.

Бившият вътрешен министър Младен Маринов заяви, че държавата сама създава предпоставки за тежката пътна обстановка и невинните жертви на войната по пътищата.

Кметът Николов допълни, че включвайки украинските бежанци в цялата картина, обстановката става нетърпима.

„Сложете един билборд: „Това направи промяната“. Защото все ГЕРБ са им виновни. Ако от днеска се захвана, до 1 юни ще го направя“, заяви Борисов.