Путин и Ердоган проведоха телефонен разговор: Обсъдиха важни въпроси

317

Двамата лидери са обсъдили хуманитарната ситуация в Украйна. По време на разговора са засегнати теми като непрекъснатите усилия на Русия да гарантира безопасността на цивилното население, както и координацията между двете страни, за да е възможно безопасното изтегляне на турски кораби от пристанищата в Черно море

Президентът на Русия Владимир Путин и неговият турски колега Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха хуманитарната ситуация в Украйна. Това се случи днес в телефонен разговор, предадоха световните агенции.

Двамата лидери „обсъдиха подробно ситуацията в Украйна в контекста на специалната военна операция за защита на Донбас и непрекъснатите усилия на руската страна да гарантира безопасността на цивилното население, включително организирането на хуманитарни коридори“. Това се посочва в съобщение от Кремъл.

Двамата лидери стигнаха до споразумение да продължат координацията между отбранителните ведомства на Русия и Турция, за да се изтеглят безопасно турските кораби от пристанищата в Черно море по организиран от Русия морски хуманитарен коридор, посочва още пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

Двамата президенти са оценили положително растежа в икономическото сътрудничество между двете страни.

По публикацията работи: Пламена Сутева