Илън Мъск ще купи „Туитър“

73

Милиардерът ще закупи социалната мрежа за 44 млрд. долара. Предложението му към компанията бе отхвърлено преди по-малко от две седмици, но изглежда, че нещата са се променили. Сега офертата му е приета и предстои да бъде предложена за гласуване. Мъск желае да работи в посока облекчаване на правилата за съдържание в социалната мрежа, както и в посока борба с фалшивите профили

Илън Мъск ще си купи „Туитър“ за 44 милиарда долара. По-малко от две седмици след като управителният съвет на платформата отхвърли предложението на бизнесмена сега прие офертата му и ще я предложи на гласуване сред акционерите, предаде БНТ.

Мъск, който е и собственик на компанията за електрически автомобили „Тесла“ и на „СпейсЕкс“, която се занимава с разработка на космически транспортни средства, вече ще има и социална платформа.

Той вече се обяви за редица промени в „Туитър“, сред които облекчаване на правилата за съдържание и борба с фалшивите профили.

Илън Мъск е и най-богатият човек в света. По данни на списание „Форбс“ в сметките му има приблизително 273 милиарда долара.

По публикацията работи: Пламена Сутева