Петков: Откривам публична кампания за набиране на средства за боеприпаси за Украйна

1081

Премиерът Кирил Петков публикува във Facebook и IBAN, за да могат желаещите да направят своя принос към дарителската сметка. Той смята, че България трябва да има единна позиция по темата за оръжия за Украйна, на базата на информиран избор

Кирил Петков обяви кампания за набиране на средства за Украйна за боеприпаси. Той съобщи това, чрез пост във Facebook.

„Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия“, написа премиерът Кирил Петков.

Той допълни, че като премиер ще продължи да работи за това България да има единна позиция на базата на информиран избор.

„Военната помощ не е задължително в една от двете крайности – не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем“, поясни министър-председателят.

Петков завърши своето съобщение във Facebook  с думите „Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението. #едназаплатазаукрайна“