Русия: Сега воюваме с целия свят. Той никога не ни е обичал

7515

Това заяви заместник-командващият войските на Централния военен окръг, който обяви планираните действия за втория етап от „специалната военна операция“

Необходимо е войските на Русия да установят пълен контрол върху Донбас през втория етап от „специалната военна операция“ в Украйна. Това заяви заместник-командващият войските на Централния военен окръг – генерал-майор Рустам Минекаев, цитиран от ТАСС.

„След началото на втория етап на специалната операция, който започна буквално преди два дни, една от задачите на руската армия е да установи пълен контрол над Донбас и Южна Украйна“. Това каза Минекаев на годишно събрание на Съюза на предприятията от отбранителната промишленост на Свердловска област.

„Контролът над Южна Украйна е още един излаз към Приднестровието, където също има доказателства за потискане на рускоезичното население. Очевидно е, че ние сега воюваме с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше срещу нас. И сега е същото, те никога не са обичали Русия“, каза той.

По публикацията работи: Пламена Сутева