Борисов за днешните политически страсти: Госпожа Нинова е повече мъж (ВИДЕО)

254

Това заяви експремиерът Бойко Борисов по време на брифинг на ГЕРБ. Лидерът на партията обсъди и думите на премиерът Кирил Петков, които публикува във Фейсбук по-рано

„Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. Какво ни казва той? За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Много пъти го прочетох, за да разбера какво казва. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг.

Петков: В най-голям интерес за Украйна е да има стабилна България

„Къде сме ние. В момента България оказва помощ на над 90 хиляди украински жени и деца, които са принудени да напуснат домовете и близките си заради руския агресор. Как му отговаря министъра на туризма, както той го нарича „моя министър”: Три месеца хуманност към украинците стигат. След 31 май държавната подкрепа към бежанците трябва да приключи. Проявихме три месеца хуманност и разбиране, след което тези хора трябва да излязат на пазара на труда и да плащат квартира”, прочете Борисов поста на Петков. И коментира: „Чудесно. Само че идва туристически сезон и къде и как ще отидат тези хора на квартира – никой не го интересува. Не е интересно. В същото време Петков казва, че България помага на Украйна с хуманитарна помощ”.

По думите на лидера на ГЕРБ 3-4 дни външният министър на Украйна – Кулеба се е „въртял като сираче из парламента”. „Депутатите се занимаваха днес с всичко друго, освен с важното за българската общественост“, заяви Борисов.

„Той отговаря на премиера: ”Да, важно е по време на война да има жилетки. Но хора, нека да бъдем сериозни”. Тоест той смята, че премиерът не е сериозен. „Ако имаш бронежилетка, без оръжие – си обречен. По този начин, от ваша гледна точка, вие искате да умрем защитени”. Това го казва вторият човек в Украйна след премиера”, подчерта Борисов.

Според Бойко Борисов всички критики, отправени по-рано от първия дипломат на Украйна, са насочени директно към премиера Петков.

„Госпожа Нинова е много по мъж. Неслучайно ме канеше по мъжки да се разбираме. Тя на 10. 04. е казала „Няма да се подпиша за оръжия за Украйна. Ако искат да ме сменят“. Докато Христо Иванов ще търси коалиционни съвети. Абе, Ице, допреди 20 дена обясняваше, че няма коалиция. А сега ходиш на коалиционен съвет и обяснявате, че коалицията е стабилна?“, продължи Борисов. Той заяви, че е убеден, че се изнасят оръжия.