Принц Хари разкрива какво обича най-много в това да бъде баща

70
blank
Кадър: vbox7

Принц Хари разкри какво обича най-много в това да бъде баща на двегодишния си син Арчи и 10-месечната дъщеря Лилибет, които споделя със съпругата си Меган Маркъл, предава independent.co.uk.

Херцогът на Съсекс беше попитан за родителството по време на интервю с Today’s Hoda Kotb от Хага, Холандия, където Хари в момента присъства на петите Invictus Games.

„Какво обичаш в бащинството?“ — попита Котб, на което херцогът отговори: „Всичко. Хаосът, ученето, напомнянето за всеки елемент от вас самите, вашата душа.”

Принц Хари отбеляза, че когато някой не е родител, може да бъде лесно да се увиеш във „всякакви неща“ и „да забравиш кой си“.
Принц Хари обаче отбеляза, че това, че е баща, го кара да мисли, тъй като Арчи „задава всички въпроси“, на които херцогът каза, че се опитва да даде „най-честния отговор“, който може.

„Арчи, на възрастта, на която е, задава всички въпроси“, продължи принц Хари. „Въпросите защо, той се интересува от въпроса защо. ‘Защо това? Защо това?’ И вместо да се опитвам да продължа, аз му давам най-честния отговор, който мога.

„И тогава той продължава, продължава и продължава, докато не е доволен“, добави той. „И тогава това е всичко, готово е. В противен случай завършва с: „Защото светът е кръгъл и така върви.”

Тогава принц Хари подчерта колко много „обича“ да бъде и „винаги е искал“ да бъде баща.

„Обичам го“, каза той. „Обичам всяка част от него. Винаги съм искал да бъда татко. Винаги съм искал да имам свои деца, а сега имам двама малки човечета, за които съм отговорен.”

На друго място в интервюто принц Хари разкри за своите отговорности като „родител“, една от които е да „направи света по-добро място“ в името на децата си.
„Моята мантра всеки ден е опасна, защото трябва да се уверя, че нямам прегаряне, но се опитва да направи света по-добро място за децата ми“, каза той. „В противен случай какъв е смисълът да носиш деца на този свят, нали? Това е отговорност, която чувствам като родител и която вероятно се чувстваш и ти като родител.”

„Не можем да поправим всичко“, добави той. „Знаем това, но това, което можем да направим, е да бъдем един за друг.“

Котб също попита херцога дали Арчи има същата „нахална“ личност като баща си. В отговор принц Хари каза: „Да, и аз така мисля. Винаги се опитвам да го запазя. Мисля, че нахалството е нещо, което те поддържа жив.”

Превод и редакция: „Нова Вест“