Спортният свят продължава със санкциите заради войната в Украйна

95

Това лято до турнира „Уимбълдън“ няма да бъдат допуснати руски и беларуски тенисисти. Това би попречило на номер 2 в света Даниил Медведев да участва в надпреварата

Руски и беларуски тенисисти няма да могат да се състезават на престижния турнир „Уимбълдън” това лято, тъй като спортният свят продължава да санкционира състезатели заради инвазията в Украйна, предаде Нова телевизия.

Главната комисия на „Уимбълдън” вече се присъедини към тях и взе своевременно решение да забрани на руснаци и беларуси да участват в тазгодишното първенство. Организаторите заявиха, че планират да обявят окончателното си решение в средата на май.

Забраната за руски играчи би попречила на номер 2 в света Даниил Медведев и Андрей Рубльов, който е номер 8, да участват при мъжете. Анастасия Павлюченкова пък е 15-а в ранглистата при жените.

Международната федерация по тенис забрани на тенисистки от Русия и Беларус да участват в отборните турнири след началото на войната. На отделни играчи е разрешено да играят, но не с името или флага на своите страни.

По публикацията работи: Пламена Сутева