Канада, САЩ и Великобритания изпращат още оръжия на Украйна

271

Твърди се, че засега украинските войски успяват да удържат руските атаки по фронтовата линия в Изочна Украйна. САЩ, Великобритания и Канада ще изпратят още оръжие за Украйна

Засега украинските войски успяват да удържат атаките на руснаците по цялата фронтова линия в Донбас. Според информацията на места дори да контраатакуват. Това съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, предаде Нова телевизия.

Според данни на британското министерство на места Украйна дори отблъсква противника. Особено тежка остава ситуацията в района на Мариупол и металургичния завод „АзовСтал“. И днес от Министерството на отбраната на Русия обявиха, че са готови да прекратят огъня, за да може украинските бойци да се предадат. Според руски медии вчера от район до завода са изведени 120 цивилни.

САЩ, Великобритания и Канада ще изпратят още оръжие в Украйна. Това стана ясно след разговор между лидерите на трите държави и още няколко европейски съюзници, посветен на новата фаза от войната в Украйна.

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо съобщи във вторник, че Отава ще изпрати още тежка артилерия на Украйна в отговор на молба на президента Володимир Зеленски, предаде ДПА.

Трюдо заяви, че поддържа тесен контакт със Зеленски от самото начало и че последната молба от Украйна е за изпращане на тежка артилерия.

По публикацията работи: Пламена Сутева