Депутатите гласуваха „за“ изплащането на парите за пътища

87

Днес окончателно се реши, че парите за пътищата ще бъдат изплатени. Агенция „Пътна инфраструктура” ще заплати от утвърдения си бюджет за 2022 г. 50% от изпълнените дейности, а останалите 50% от всички финансови задължения на агенцията ще се извършват след решение на НС и въз основа на доклад

Парламентът разреши на Агенция „Пътна инфраструктура” да заплати от утвърдения си бюджет за 2022 г. 50% от изпълнените дейности по превантивно, текущо и зимно поддържане и за ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации, като „за” гласуваха 122-ма от депутатите. 35 бяха „против” и двама се въздържаха.

Според приетото решение останалите 50% от всички финансови задължения на агенцията, възникнали по изпълнени дейности, сертифицирани до момента на влизането му в сила, се извършват след решение на НС и въз основа на доклад, изготвен от междуведомствената работна група и становище на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

АПИ ще заплати 100% от финансовите си задължения, възникнали по договорите за доставка и монтаж на ограничителни системи, по договорите за производство, доставка и монтаж на пътни знаци и по договорите за полагане на маркировка на територията на републиканската пътна мрежа, както и на задълженията по месечни и извънредни задания по договорите за извършване на поддържане на републикански пътища.