Първи коментар на Петков и Генчовска след кацането на моряците от „Царевна“ у нас (ВИДЕО)

771

Премиерът присъства на кацането на самолета с моряците от „Царевна“ във Варна. Той поздрави всички с новината за пристигането на моряците и тяхното успешно кацане на българска земя

„Нека поздравим всички с добрата новина, че имаме живи и здрави моряци в България“, каза премиерът.

„Днес имаме един много добър резултат“, заяви Петков. Той обяви, че сега е време да се фокусираме над спасяването и на останалата част от екипажа. „Надяваме се да видим и капитана съвсем скоро, но това ще е малко по-сложно, защото той трябва да остане на кораба до края“, заяви премиерът Кирил Петков.

И премиерът Кирил Петков, и министърът на външните работи Теодора Генчовска заявиха, че е поддържана ежедневна връзка с капитана на кораба. Премиерът дори припомни, че е предоставил личния си телефон, за да може една съпруга на моряк да се свърже с мъжа си.

„От 13 март сме в контакт с капитана на кораба, контактът е ежедневен. Осъществява се по сателитен телефон“, заяви Генчовска.

Петков обясни, че съвместно с Министерството на външните работи са били в готовност да гарантират здравето на нашите моряци по всяко едно време.