Ренета Инджова: Предлагам 11 май да е датата за сваляне на това правителство

3608

Това заяви Ренета Инджова, служебен премиер на 84-то правителство на България, на фона на случващите се събития

В интервю за обзора на деня на Радио „Фокус”, Ренета Инджова направи този коментар на фона на случващото се в последно време около работата на настоящото правителство.

„Аз предлагам 11 май да е датата за сваляне на това правителство, за да се изпълни българската традиция – да им се даде известен период на подготовка. Този период на подготовка в българския вариант се използва, за да подпишат ангажименти, които са ги поели, когато са ги инсталирали на власт“, каза Инджова.

„Но така или иначе понеже ние не можем на единия ден да свалим правителство, въпреки че 60% от населението в момента по политкоректните изследвания дават, че не са съгласни с това правителство и не го искат, но ние така не можем на другия ден да имаме ново правителство, след като се е стигнало до такава криза, в която се намираме днес. Затова 11 май е Ден свитите равноапостоли просветители Кирил и Методий – тук Кирил и Асен, няма голяма разлика, те нали заедно и солидарно и равностойно управляват, да си вървят на 11 май, на именния ден на първия“, добави тя.

По публикацията работи: Пламена Сутева