ДНР: Превзет е корабът с български моряци в Мариупол. От МВнР отричат (ВИДЕО)

858

Българското МВнР отрича информацията, подадена от ДНР, като уверява, че Ситуационният център  поддържа връзка с моряците

Украински националисти, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Августа”. Това съобщи зам.-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин в “Телеграм” канал, съобщи Бтв.

От Ситуационния център на МВнР обясниха, че са във връзка с моряците ни, съобщава NOVA.

Все още не е известна съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние, предаде ТАСС. На кораба „Царевна” има 17 български моряци, които от седмици не могат да напуснат палубата.

Ситуационният център към българското Министерство на външните работи обаче отрече появилата се информация. Оттам обясниха за NOVA, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре.

„В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Аугуста”. Държейки екипажите на тези кораби за заложници, националистите от „Азов” стрелят от палубите”, се казва в изявлението в руските медии.