Русия: Унищожихме пет бази, от които се снабдяват с гориво украински войски (ВИДЕО)

350

Това стана ясно след брифинг на руското Министерство на отбраната. Руските войски са унищожили бази за съхранение на горива в районите около Радехов, Казатин, Просяная, Николаев и Новомосковск

След днешния брифинг на Министерството на отбраната на Русия стана ясно, че тази сутрин са унищожени пет бази за съхранение на горива и смазочни материали в районите на населените места Радехов, Казатин, Просяная, Николаев и Новомосковск . От тези съоръжения е доставяно гориво за военната техника на групировките на украинските войски в райони Харков, Николаев и Донбас.

През нощта 24 украински военни обекта са ударени от оперативно-тактическа авиация на Руската федерация и ракетни войски. Сред тях са зенитният ракетен комплекс „Оса-АКМ“, пет склада с материално-техническо оборудване, както и 11 опорни пункта и райони на концентрация на военна техника на украинските войски.

Четири безпилотни самолета са били свалени от руски устройства за противовъздушна отбрана в районите Бердянск, Горняк, Уванское и Чернобаевка.