Тежка катастрофа с мигранти и български военнослужещи в района на с. Граматиково

224

Коментар след случилата се катастрофа направи премиерът Кирил Петков

Военен камион, превозващ мигранти и български военнослужещи, е катастрофирал в района на с. Граматиково. Превозното средство е пътувало от Резово към Граматиково и в него е имало над 30 души.

От Министерството на отбраната съобщиха, че катастрофата е станала в 15:10 часа днес в изпълнение на задача по охраната на българската граница.

Според кмета на Малко Търново Илиян Янчев, военният камион, превозващ нелегално влезли в страната мигранти, е паднал в река Велека на мост преди местността “Тракийски лагер“, предаде БНР.

По първоначална информация са загинали двама мигранти, а българските военнослужещи не са пострадали сериозно, но има 15 души, които са в УМБАЛ – Бургас и „Бургасмед“. Сред пострадалите няма такива с опасност за живота.

Към 20 часа в Спешния център на УМБАЛ-Бургас се намират 11 афганистанци, които са контактни, адекватни с наранявания на гръден кош, крайници и двама военно служещи-единият от които шофьорът, също с наранявания на глава, крайници и гръден кош. Това съобщи заместник-директорът на здравното заведение д-р Светослав Тодоров. Провеждат се изследвания, които да покажат необходима ли е хоспитализация за пострадалите.

Премиерът Кирил Петков коментира катастрофата със следните думи: „Нещастен случай. Сега започна сериозна проверка“, заяви пред журналисти Кирил Петков.

„Говорих и с министър Рашков, и с МО заради факта, че е било тяхно превозно средство. Съжалявам, че са се загубили човешки животи, но това е инцидент, трябва да се види какво точно се е случило“, обясни той.

„Двамата загинали чужди граждани най-вероятно са мигранти, но ще знам подробности по-късно“, добави премиерът.