България

Нова акция по пътищата в страната: За какво се следи? (ВИДЕО)

Акцията е насочена към контрола на използването на обезопасителни средства в автомобилите. От Пътна полиция обясниха, че акцията ще приключи до края на седмицата и призоваха всички шофьори да имат самосъзнание, да бъдат внимателни и да помислят за своя и за живота на другите участници в движението

„В момента на територията на страната провеждаме акция, която се провежда и на територията на всички държави членки по линия на ROADPOL. Акцията е основно за  завишен контрол по използването на обезопасителни колани, предпазни каски и обезопасителни системи за деца. Тя ще е насочен както към водачите, така и към пътниците, независимо от това дали пътуват на предна или на задна седалка“, каза пред журналисти инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

„Продължаваме да установяваме нарушения от пътници, които не знаят за задължението си да използват обезопасителни колани на задните седалки. Освен че правят компромис с безопасността си, това говори и за явно непознаване на законите в страна и задълженията им като участници в движението“, казаха още от Пътна полиция.

„Ще бъдем абсолютно безкомпромисни към тези родители, които превозват децата си без да използват обезопасителните системи, защото наред с безопасността, която те трябва да осигурят спрямо децата си, те трябва и да ги изградят като участници в движението. Трябва да ги научат още от малки, че трябва да спазват правилата“, категоричен бе инспектор Близнаков.

„Акцията е планирана до края на седмицата. Мога да ви кажа, че са стряскащи цифрите относно предишни резултати. За 2020 година общо на територията на страната за цялата година са установени близо 100 000 нарушения от този тип. Нека хората да осъзнаят, че колан се поставя, за да се осигури тяхната безопасност“, допълни инспектор Лъчезар Близнаков.

От Пътна полиция припомниха, че паричната санкция за непоставен колан е 50 лева, а за водача е предвидено и отнемане на 6 контролни точки.

„Колкото повече завишаваме контрола, толкова повече се увеличат констатираните нарушения“, обясниха още от Пътна полиция и призоваха водачите да имат самосъзнание, за да опазят своя живот и този на околните. „Всеки си мисли, че няма да му се случи на него да участва  в ПТП,  но всеки ден по улиците на стараната умират хора“, казаха още от полицията.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Мариела Анастасова

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 3 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца