Стояна Нацева, (IAPTC): В основата на моя метод е трансформиращата сила на любовта

blank
Снимка: Академия „Щастлив живот“

Международната асоциация на професионалните терапевти и треньори (IAPTC) раздаде годишните си награди на най-успешните си членове в България. Лично основателката на асоциацията и на академия „Щастлив живот“ Стояна Нацева връчи статуетките на тържеството в столичния хотел „Вега“ в неделя, 3 април. IAPTC е е глобална мрежа за подкрепа и взаимодействие на психолози, коучинг специалисти, треньори, констелатори,  консултанти по личностно развитие, енергийни терапевти, мантори и лектори с над 250 членове в повече от 10 държави.

blank
Снимка: Академия „Щастлив живот“
  • Поздравления, Стояна! Отново сте в светлините на прожекторите, макар че този път раздавате награди, вместо да получавате. При директното Ви включване с видео от мястото на събитието видяхме толкова много щастливи лица – какво пожелахте на отличените?
  • Да продължават все така, разпръсквайки светлина в помощ на хората – каквито и да са техните проблеми. Когато влагаш умение и любов, резултатите не закъсняват.
blank
Снимка: Академия „Щастлив живот“
  • Какви умения прилагат треньорите в сферата на личностното развитие?
  • Все още хората по-често свързват думата „треньор“ със спорта. А нашите треньори овладяват техники, чрез които можеш да помогнеш на всеки човек да промени мисленето и живота си, да разбере и да осъзнае истинските си желания, да постигне най-съкровените си мечти. В повечето случаи трябва да се започне от намиране и премахване на ограничаващите убеждения, от победа над личните страхове, препречили пътя към благоденствието.
blank
Снимка: Академия „Щастлив живот“
  • Вие сте и създател на системата за коучинг и констелации Direct Change Solution. Какво е новото в нея?
  • Да, тук става дума за нов метод, който е от полза там, където класическата поведенческа психотерапия невинаги помага напълно. В основата му е трансформиращата сила на любовта, но има и друго. Обученията при нас дават разнообразни инструменти, чрез които може да се стигне до отговора защо този или онзи личностен проблем не може да бъде решен. Разкриват се и най-скритите причини – включително онези, свързани с живота на предците, на рода като цяло. И не преувеличавам, когато казвам, че стотици специалисти по личностно развитие започнаха професионалния си път чрез нашата Академия „Щастлив живот“. Те стават все повече, откакто разширихме системата чрез международната организация IAPTC. Членовете на асоциацията искат да надградят знанията и уменията си, но при нас са добре дошли и начинаещите – хората, които тепърва овладяват разнообразни техники, за да са от полза за другите и за да развият собствен бизнес в сферата на личностното развитие. А когато преминат обучението, често се обаждат да благодарят – това винаги ме зарежда. Радвам се, че споделям познанието за начина, по който можеш да насочиш всеки човек по пътя към собственото му щастие.

Интервюто провежда ИРИНА ДОЙЧЕВА