Според Сергей Лавров има напредък в преговорите между Русия и Украйна

139

Това посочи външният министър на Русия, заявявайки че преговорите трябва да продължат

Има напредък в преговорите между Русия и Украйна. Все още обаче, той не е изразен в споразумения между страните, заяви пред репортери руският външен министър Сергей Лавров. Това предаде Нова телевизия, позовавайки се на РИА Новости.

По думите му разговорите трябва да продължат, като Москва ще подготви отговора си на предложенията на Киев и ще отбележи известен напредък, уточни още ръководителят на дипломатическото ведомство, пише ТАСС.

„Преговорите трябва да продължат. Чухте коментарите на нашите преговарящи от последния кръг в Истанбул, където за първи път украинската страна представи на хартия своето виждане за споразуменията, които трябва да бъдат постигнати. Подготвяме нашата реакция”, коментира Лавров.

„Има напредък, на първо място по отношение на признаването на невъзможността Украйна да бъде държава от блока, невъзможността Украйна да участва в Северноатлантическия алианс – статут на неядрена необвързана страна”, подчерта още той.

Външният министър коментира, че Русия е видяла от украинска страна „много по-добро разбиране на друга реалност”. И допълни: „Имам предвид ситуацията в Крим и в Донбас”, посочва Лавров.

По публикацията работи: Пламена Сутева