Кулеба: Не мога нито да потвърдя, нито да отрека, че Украйна е участвала в атака срещу Белгород

165

Това каза украинският външен министър Дмитро Кулеба по повод нападението над руска петролна база

Както Ви съобщихме по-рано, военни хеликоптери от Украйна поразиха руска петролна база в Белгород.

Военни хеликоптери от Украйна поразиха руска петролна база (ВИДЕО)

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба заяви днес, че не може нито да потвърди, нито да отрече предполагаемото участие на Украйна в атаката срещу склад за гориво в руския град Белгород, тъй като не му е известна цялата военна информация, предаде DarikNews, позовавайки се на Ройтерс.

„Не мога нито да потвърдя, нито да отхвърля твърдението, че Украйна е участвала в това просто защото не разполагам с цялата военна информация“, каза Кулеба на пресконференция в Полша. Той добави, че Украйна изчаква официалния отговор на Русия на предложенията на Киев от мирните преговори в Турция и че чуждестранните сили не оказват натиск върху Украйна да направи компромис в преговорите.

Губернаторът на района Вячеслав Гладков съобщи, че днес сутринта два украински военни хеликоптера са поразили петролен резервоар в нефтобаза в руския град Белгород. Това е първото обвинение към Украйна, че е извършила удар на руска територия от началото на инвазията в края на февруари. Свидетел е съобщил за Ройтерс, че в Белгород е била чута нова експлозия около 13:00 часа местно време.

Половината от запалените резервоари с гориво в нефтобазата са били изгасени, не е било отчетено превишаване на допустимите норми на концентрация на вредните частици във въздуха в района на пожара и няма жертви и пострадали, предаде ТАСС.

По публикацията работи: Пламена Сутева