Зеленски иска помощ от Австралия

88

По-конкретно, украинският президент обърна внимание на възстановяването на военноморския секторна и на украинските пристанища и градовете по Черно море 

По време на видеообръщение към австралийския парламент, украинският лидер Владимир Зеленски призова за допълнителни санкции срещу Русия. Това съобщи CNN.

„Разстоянието между нашите страни е голямо, но няма такова нещо като разстояния, когато става въпрос за бруталността на руснаците към нашата украинска земя“, каза Зеленски

Той предупреди за големи последици за сигурността в глобален мащаб, в случай че Русия не бъде спряна. Украинският президент апелира държавите и компаниите да инвестират във възстановяването на Украйна.

Зеленски говори конкретно за развитието на украинските пристанища и градовете до Черно море и възстановяването на военноморския сектор.

Австралия предостави военна и хуманитарна помощ на Украйна, а също така обяви забрана за износ на алуминиев оксид и алуминиева руда за Русия. По данни на австралийското правителство Русия разчита на Австралия за близо 20% от доставките си на алуминий.

По публикацията работи: Пламена Сутева