Среща между Зеленски и Путин е възможна при конкретни условия: Какви са те?

171

За да се стигне до среща между държавните глави на Украйна и Русия, трябва да бъдат изпълнени няколко стъпки, които започват с подготвяне на споразумение

Среща между президентите Владимир Путин и Владимир Зеленски ще бъде възможна при конкретни условия, каза съветникът на руския държавен глава – Владимир Медински, пише РИА Новости.

„Предложеният формат е следният – първо се подготвя споразумение, след това споразумението се одобрява от преговарящите, подписва се от външните министри на среща, след което се обсъжда възможността за среща между държавните глави за подписване на споразумението. Това не е лесен въпрос, още повече, че срещата може да бъде многостранна с участието на държавните гаранти на мира и сигурността в Украйна“, уточни ръководителят на делегацията, предаде bTV.

Той допълни, че Москва е предложила да се проведе среща на държавните глави едновременно с парафирането на договора от страна на външните министри.

След днешния разговор по същество постигнахме съгласие и предлагаме решение, според което срещата на държавните глави е възможна едновременно с парафирането на споразумението от външните министри. Освен това могат да се обсъждат различни политически детайли, добави Медински.

По-рано преговорите между делегациите на Москва и Киев за уреждане на ситуацията в Украйна приключиха в Истанбул, а съветникът на руския президент определи срещата като конструктивна.

По публикацията работи: Мариела Анастасова