Неуспех за Джони Деп в съда след предявен иск срещу бившата му съпруга

98

Актьорът от „Карибски пирати“ отново претърпя неуспех в съда срещу Амбър Хърд

Битката в съда, която води Джони Деп с бившата си съпруга Амбър Хърд, доведе до неуспех за него.

Актьорът предяви иск за клевета срещу Хърд на стойност 100 млн. долара, след като през 2018 г. The Washington Post публикува нейно мнение, в което тя пише за преживяното от нея домашно насилие, предаде DarikNews.

Адвокатите на Деп твърдят, че статията, в която не се споменава името на Деп, невярно внушава, че звездата от „Аквамен“ е била физически и сексуално малтретирана от Деп докато са били женени.

В четвъртък (24 март) съдия постанови, че Хърд може да бъде защитена от иск за клевета, тъй като статията ѝ засяга въпрос от обществен интерес.

В съдебната палата в окръг Феърфакс адвокатите на Деп поискаха да се постанови, че Хърд не може да твърди в своя защита, че говори за въпроси от обществен интерес и следователно да бъде защитена от съдебен процес.

Адвокатът на Деп заяви, че законът, който позволява тази защита, известен като разпоредба срещу Слап (стратегически иск срещу участието на обществеността), не е предназначен да се използва в рамките на частни спорове.

Съдията отсъди срещу Деп, което означава, че Хърд може да използва аргумента за обществен интерес в своя защита.

Деп е изправен и пред иск за клевета, предявен от Хърд, във връзка с изявления на адвоката на Деп по неин адрес.

Съдебният процес ще започне на 11 април във Феърфакс, а Деп и Хърд ще дадат показания в съда.

През 2020 г. Деп загуби подобен съдебен процес в Обединеното кралство срещу The Sun заради статия, в която се твърдеше, че актьорът е „бияч на съпруги“. Съдията постанови, че Деп е нападнал Хърд и я е накарал да се страхува за живота си многократно.

По публикацията работи: Пламена Сутева