Важното при яденето на макаронени изделия и пълнеенето не е факта, че те са калорични, а това, че се сервират с всевъзможни сосове, които са главният фактор за качването на килограми
Австралийският диетолог Сузи Бъръл посочи няколко начина да ядете паста без вреда за фигурата ви и описа алтернативни видове макаронени ястия. Думите ѝ са цитирани от 7News.
Бъръл обясни, че няколко чаши варени макарони съдържат почти всички дневни въглехидрати, необходими за човек със заседнал начин на живот. Тя добави, че самата паста не застрашава фигурата, въпросът е в няколко нюанса, пише БГНЕС.
Първо, както отбеляза Бъръл, именно сосовете и гарнитурите, с които се сервира пастата, я правят висококалорична. Много сосове са с високо съдържание на мазнини, като пестото. Именно комбинацията от мазнини и въглехидрати кара човека, който ги яде, да дебелее.
Друга важна подробност според експертката е, че в Италия, родината на пастата, тя се сервира на малки порции и затова италианците не пълнеят. В много други страни, особено в Австралия, порциите са твърде големи, така че хората преяждат и в резултат на това напълняват.
За да останете във форма, Бъръл препоръчва да изберете пълнозърнести тестени изделия или зеленчукови алтернативи на популярните гарнитура и да следите размера на порциите.
По публикацията работи: Мариела Анастасова
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment