Без връзка вече 2 дни: Близки на моряците, блокирани край Мариупол, са силно притеснени

94

Близки на моряците, които са блокирани край украинският град Мариупол, нямат връзка с тях вече два дена. Те са силно притеснени, тъй като последната новина за кораба, на който са, беше, че е подложен под обстрел

Близки на моряците, блокирания край Мариупол, нямат връзка с тях от 2 дни. За това алармира една от съпругите на моряците.

17 българи са блокирани вече повече от месец на плавателния съд, който не може да излезе от пристанището заради военните действия в Украйна.

Близките и роднините на моряците са силно притеснени, тъй като последната информация, която излезе е, че корабът е бил под обстрел.

„Вчера никоя от нас не е чувала мъжа си. Те се опитват да ни щадят, но се вижда, че са доста притеснени. Последната ни информация е, че от няколко дни се водят боеве на пристанището. Една бомба е паднала много близко до кораба и има по обшивката на корпуса големи вдлъбнатини. От шрапнели има напукани прозорци. Има дупки по горната част на корпуса”, заяви в ефира на „Здравей, България“ Севдалина Стоянова.

„Последната зарядка на храна я направиха на 23 февруари, ден преди войната и направиха стандартна зарядка за месец. Това, което чувам от нашето правителство е, че те имат достатъчно вода, храна и въобще всичко е прекрасно на кораба, а не е така“, каза още жената/

По думите ѝ евакуация е предложена на моряците преди около десетина дни от жена, която се е свързала със ситуационния център. Оттам било предложено моряците да слязат от кораба и да се качат на автобус.

„Това беше, докато се стреляха там. Трябваше да слязат, да минат докато се стрелят войниците и да се качат на него. Това е самоубийство. Отказали са”, заяви Севделина Стоянова.

По публикацията работи: Мариела Анастасова