Руската посланичка: Ако не беше СССР, България днес щеше да бъде само Софийска област

681

Руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова заяви, че ако не беше СССР, България щеше да остане само Софийска област, защото след Втората световна война СССР изиграва ключова роля за да се запази цялостта на страната ни.

Не само че СССР не дава тя да бъде разделена, но ѝ оставя придобивката Добруджа. Поради това, колкото и да са сложни отношенията, трябва по-обективен поглед на историята. Това заяви руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова, предаде pogled.info.

Обяснението ѝ е в отговор на въпрос, свързан с искането да бъде премахнат Паметникът на съветската армия в центъра на София.

Митрофанова коментира и скандалът, който се разрази у нас след думите ѝ „евроатлантически подлоги“, използван във Фейсбук публикация.

Това е една изключително голяма неточност, която по своя начин коментира Кирил Петков. Но видимо има задача да се усложнят отношенията между нашите страни. Право на българското правителство е да привика на консултация своя посланик. Що се касае до мен, право на моето Министерство е да ме привика на консултация или не, обясни тя.