Съдът остави без разглеждане исканията за одобрение на обиските на домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова

55

Софийски градски съд отказа да се произнесе за обиските в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова

Софийският градски съд остави без разглеждане внесените от СГП искания за съдебна санкция по извършените процесуално-следствени действия по претърсване и изземване от адреси, свързани с Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

В исканията изрично се твърди, че действията, за които следва да се упражни съдебен контрол, са незаконосъобразни, защото са извършени при липса на неотложност и от некомпетентен разследващ орган, предаде bTV.

„В досъдебното производство прокурорът е единственият орган по ръководството на разследването, поради което констатацията му за незаконосъобразност на конкретни действия, извършени от разследващия орган, е в рамките на неговата компетентност и не се нуждае от съдебно одобрение. Доколкото в настоящото производство, прокурорът изначално приема, че извършените действия са опорочени, искането му е недопустимо“, пише в определението си съдия Вера Чочкова.

По публикацията работи: Мариела Анастасова