Зеленски отправи нов призив към Путин

358

Преговорите между Украйна и Русия се водят почти всеки ден, но все още няма споразумение между двете страни. Украинският президент отново поиска среща с Владимир Путин, като призова за директни преговори 

Директни преговори между Зеленски и Путин могат да доведат до споразумение за спиране на войната. Това настоя президентът на Украйна, който отново отправи призив към руския държавен глава за среща, предаде Нова телевизия.

Украйна и Русия преговарят почти всеки ден през последната седмица, но няма пробив в позициите им. Според главния преговарящ за Киев силната съпротива на украинските войски е принудила руснаците да преминат към по-реалистични искания.

Според Турция, която опитва да играе ролята на посредник, двете страни постепенно са сближили позициите си от началото на преговорите. Премиерът на Израел обаче каза, че основните различия остават.

Някои страни, като Великобритания, дори смятат че руснаците участват в преговорите само за да предизвикват объркване и забавяне на международната реакция срещу тях.

По публикацията работи: Мариела Анастасова