Продължават преговорите между Русия и Украйна: Зеленски изтъкна приоритетите си (ВИДЕО)

162

Днес се очаква да продължат преговорите между Русия и Украйна. Във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски очерта приоритетите си по време на преговорите

„За съжаление хуманитарните коридори не функционираха в сряда. Руската армия не гарантира сигурност. Ние сме готови са осигурим тишина, готови сме да извеждаме хора и да изпратим хуманитарна помощ. Но ние не можем да изведен хората на пътя пред разстрела, разберете ни. За руската армия няма такова нещо като военно престъпление“, каза Володимир Зеленски във видеообръщение.

„Преговорите продължават, преговорите за Украйна. Моите приоритети по време на преговорите са абсолютно ясни: край на войната, гаранции за сигурност, суверенитет, възстановяване на териториалната цялост, реални гаранции за страната ни, реална защита за страната ни. В Чернигов окупаторите разстреляха цивилни, чакащи на опашка за хляб. Представете си, 10 души бяха убити. В Мариупол, блокирания Мариупол, руски самолет хвърли свръхмощна бомба върху театъра в центъра на града. Там се криеха стотици хора. Сградата е разрушена”, заяви украинският президент Володимир Зеленски.