Британският премиер: В един важен момент Путин се провали драстично

156

Британският премиер обвини руския президент, че е извършил редица военни престъпления. Той бе категоричен, че Путин няма да завладее Украйна и трябва да се оттегли

„В един важен момент Путин се провали драстично. И той е, че не е разбрал какво го очаква, когато е изпратил войските си в Украйна.“ Това казва в интервю за BBC премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън. Премиерът допълва, че Путин е подценил многократно „силата на украинската съпротива“, пише БГНЕС.

Той обвини Путин, че е „извършил поредица от военни престъпления“ на ниво, което е невиждано в Европа от времето на „Третия райх, а не от Втората световна война“.

„Путин трябва да осъзнае, че сега ще се провали. Той няма да може да смаже и завладее Украйна, защото те показаха, че имат неукротим дух. Така че… той трябва да се оттегли. Трябва да приключи с това. Трябва да изтегли танковете и хората си. И трябва да има решение, което зачита волята на украинския народ. И това е, което Обединеното кралство ще подкрепи“, допълни премиерът.

По публикацията работи: Мариела Анастасова