НАТО продължава с доставките на оръжия в Украйна: Изпращат и още войски по Източния фланг

143

Генералният секретар на НАТО предупреди, че действията на Русия ще имат дълготрайни последствия върху държавите членки на НАТО. На извънредна среща е взето решение да продължи изпращането на оръжия в Украйна, дори и това да доведе до още руски атаки

На извънредна среща на НАТО министрите на отбраната обсъдиха нови стратегии за отблъскване на руските войски. Представителите заявиха, че ще продължат доставките на оръжия в Украйна дори това да се превърне в причина за още руски атаки. На срещата стана ясно и че НАТО планира изпращането на допълнителни войски и противоракетна отбрана, които да скрепят сигурността по Източния фланг, предаде Нова телевизия.

Представителят на Киев съобщи, че страната ще очаква гаранции за сигурността и военна подкрепа от отделните държави-членки на Алианса. Генералният секретар Йенс Столтенберг предупреди, че действията на Русия ще имат дълготрайни последици върху сигурността на всички страни-членки.

„От началото на руската инвазия съюзниците в НАТО показаха силната си подкрепа към жителите на Украйна, украинското правителство и военните сили, като предоставяха военно оборудване, хуманитарна и финансова помощ, както и убежище за милиони бежанци. Днес е още по-важно да покажем подкрепата си за Украйна”, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По публикацията работи: Мариела Анастасова