Волейболен отбор дарява приходите си от билети за болно дете

114

5-годишният Симеон, който е син на волейболист от „Раковски 1964“, се бори с детски аутизъм от две години. Детето се нуждае от скъпоструващо лечение, което семейството му не може да си позволи

Ръководството на „Добруджа 07“ взе решение да дари събраните приходи от билети за мача срещу „Ботев“ (Луковит), който ще се проведе в петък, 18 март, от 18:00 часа. Средствата са предвидени за лечение на 5-годишното дете на волейболиста на “Раковски 1964” (Севлиево) Антонио Мирославов.

Малкият Симеон е диагностициран с детски аутизъм преди две години. Бащата споделя, че заболяването протича от средна до тежка форма, съпроводено с всичките му дефицити – на внимание, хиперактивност, тревожност, сензорни дефицити, стереотипи в поведението, стиминги, нервни кризи, нарушена социална адаптация.

Клиника в Турция дава надежда за възстановяването на слънчевото дете, чрез прилагане на скъпоструваща терапия със стволови клетки. Сумата от 40 000 евро за стартиране на лечението е непосилна за семейството, което се нуждае от помощ в набирането на средства.

Ръководството, състезателите и треньорите на „Добруджа 07“ също ще се включат с дарения за каузата. Преди мача в петък, на входа на залата, ще бъде поставена дарителска кутия, в която всеки ще може да помогне със средства.

Дарения могат да се правят и на банковата сметка на семейството:

BG54UBBS80021025552350,

BIC: UBBSBGSF