Премиерът: Опитваме се в ситуацията на криза да завъртим проблемите към възможности (ВИДЕО)

Премиерът Кирил Петков присъства днес на среща с представители на бизнеса, където заяви, че дори в ситуация на криза, правителството се опитва да я превърне в някаква възможност

„Въпреки тежките ситуации, се стараем да поставяме положителен знак. Не изпускаме опция да завъртим проблемите към възможност. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на среща с представители на бизнеса във вторник.

Министър-председателят коментира и работата на управляващата коалиция. Той категорично заяви, че няма да бъде премиерът, който ще подаде ръка на ГЕРБ. По думите му това била партия, която е „крала от България толкова години”.

Опасенията за разногласия в коалицията Петков обясни със старанието на БСП да балансира между симпатиите на голяма част от избирателите си към Русия и настоящата ситуация с войната в Украйна. „БСП все пак успяха да запазят посоката на ЕС и НАТО”, заключи Петков.

Той каза още, че в настоящата ситуация е нормално Русия да води хибридна война.

„Нашите политически сили обаче също са готови да се въвлекат в тези хибридки, за да извлекат минимални политически дивиденти. Това вече е предателство”, заяви премиерът в коментар на казусите с паниката при купуването на олио и горива.