Съветник на украинското правителство: Войната трябва да приключи през май

215

Ресурсите на Русия да напада Украйна ще започнат да се изчерпват. Има два варианта – или бързо да се сключи мирно споразумение, или ще има втори рунд, който отново ще завърши със споразумение, смята началникът на кабинета на украинския президент

Съветник на украинското правителство очаква войната да приключи най-късно в началото на май, когато ресурсите на Русия да атакува Украйна се изчерпят.

„Мисля, че не по-късно от началото на май трябва да имаме мирно споразумение“, отбеляза съветникът на началника на кабинета на украинския президент Алексий Арестович, предаде ВВС.

Той очерта два възможни резултата през следващите месеци: „Или ще има мирно споразумение, сключено много бързо – в рамките на седмица-две, с изтегляне на войските и всичко останало, или ще има опит да се съберат някои, да речем сирийци, за втори рунд. И когато ги смачкаме – споразумение до средата или края на април“, посочи той, цитиран от БГНЕС.

По-рано Пентагонът заяви, че Русия се опитва да вербува сирийци да се бият в Украйна. Информацията не е потвърдена от независими източници.

По публикацията работи: Мариела Анастасова