Полицията разби група за блудствени действия с помощта на „ловци на педофили“ (ВИДЕО)

321

Мъже, представящи се за непълнолетни момичета, публикували обяви в сайтове за запознанства. От прокуратурата обясниха, че благодарение на „ловците“ са успели да заловят голяма част от престъпниците

Полицията разби група, извършвала блудствени действия спрямо непълнолетни.

„В средата на септември миналата година СДВР видя информация в няколко сайта, за мъже, които се представяли за ловци на педофили. Те публикували обяви в сайтове за запознанства. Описвали се като непълнолетни и отговаряли на мъже, които се интересували от тях. Развивали да дейността си от 2020 година”, посочи административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова на брифинг.

По думите ѝ след осъществен контакт на място се появявали „ловците”, които правели записи на тези срещи. „Благодарение на тях установихме и голяма част от извършителите”, допълни тя.

„В ранните часове на 14 март е проведена специализирана акция срещу група, извършвала блудствени действия.  Извършени са 30 претърсвания на жилища и МПС. Има и 12 обиска на лица. На един от адресите са намерени и наркотични вещества. Иззети са телефони, компютри, тефтери със записки”, подчертаха от полицията.

При акцията са задържани 21 лица, които са с повдигнати обвинения. 16 души са арестувани в София, а  5 – в областните дирекции в страната.  Издирват се още четирима души, за един от които има данни, че е в чужбина. Най-възрастният от задържаните е на 76-години, а най-младият на 22 години. Петима от тях са осъждани, посочват от обвинението.