Времето се затопля: Какви температури ни очакват утре

711

През нощта след временното изясняване, облачността от север ще се увеличава. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в Източна България със слаб северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, на места в котловините на Южна България до минус 10°-минус 12°, в София около минус 8°.

Утре облачността ще е значителна, като след обяд от запад ще започне да се разкъсва. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 4° и 9°, в София 4-5°.

Над планините ще преобладава облачно време, почти без валежи. По-късно през деня облачността ще започне да намалява. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна, без валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 4-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 43 мин. и залязва в 18 ч. и 29 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 46 мин. Луната в София залязва 4 ч. и 25 мин. и изгрява в 13 ч. и 14 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.