TikTok изпитва сериозни затруднения заради войната в Украйна

80

Първоначалната функция на приложението TikTok напоследък се е видоизменила. Откакто започна конфликтът в Украйна, социалната мрежа е пълна с военни мемета и държавна пропаганда. Това изправя TikTok пред въпроса как да се справи с влиянието върху глобалната гледна точка към конфликта

TikTok нашумя като приложение с донякъде глуповати видеоклипове със синхронизиране на устни, танцови движения и шеги. Сега някои потребители създават безкрайни канали с военни мемета и държавна пропаганда, които влияят на глобалната гледна точка към конфликта в Украйна.

Тази трансформация изправя приложението за кратки видеоклипове, чийто родител е китайският технологичен гигант ByteDance Ltd., пред едно от най-големите предизвикателства, откакто е създадено преди около пет години, пише The Wall Street Journal.

На фона на нарастването на напрежението между Русия и Украйна TikTok се затруднява вътрешнофирмено с въпроса как да се справи с повишената си роля в геополитиката, пише investor.bg. Някои от модераторите на съдържание в TikTok се затрудняват да разберат дали да не препоръчват определени публикации, да ги премахнат от приложението или да ограничат акаунтите на създателите им, твърдят източници.

Модераторите на съдържание също така са били объркани и как да се справят с някои клипове, маркирани от системите за филтриране на съдържанието на приложението. Без да има подробни инструкции за съдържанието, свързано с война, мениджърите на по-ниско ниво са били натоварени да усъвършенстват правилата в процеса на работа. Резултатът е непоследователност при третирането на подобно съдържание.

„Продължаваме да реагираме на войната в Украйна с увеличени ресурси за безопасност и сигурност, за да откриваме нови заплахи и да премахваме вредна дезинформация“, заяви официално говорител на TikTok.

По публикацията работи: Мариела Анастасова